12 Şubat 2012 Pazar | Favorilere Ekle |  Açılış Sayfası Yap

Gazeteci yazar ve senarist Ömer Lütfi Mete hayatını kaybetti

Ömer Lütfi MeteGazeteci yazar ve senarist Ömer Lütfi Mete hayatını kaybetti. Bir süre önce beyin kanaması nedeniyle bir süre hastaneden tedavi gören ve evinde dinlenen Ömer Lutfi Mete hayatını kaybetti.

Rize’de doğan Ömer Lütfi Mete, ilk ve orta öğrenimden sonra bir dönem Kur’an Kursları’nda okudu. Aynı kurumlarda okutucu olarak görev yaparken Rize Lisesi’ni bitirdi ve 1970 yılında [[İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi]]’ne girdi.

1971 yılında önce matbaa çıraklığıyla başlayarak gazeteciliğe geçti. 1972′de İktisat Fakültesi’nden ayrılıp Atatürk Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi.

Kısa bir süre mezun olduğu lisede ve Rize Meslek Yüksek Okulu’nda Edebiyat öğretmenliği dışında gazeteci ve senaryo yazarı olarak çalıştı.

Babıali’de Sabah, Bizim Anadolu, Tercüman (Halka ve Olaylara), Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, Yeni Şafak, Ayyıldız, Yeni Binyıl, Sabah (gazete) gazetelerinde editör, yönetici ve yazar olarak çalıştı. Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayınlandı.






Leave a Reply

  Bu site Seda Sayan'a ait degildir! Site icinde Seda Sayan' a ait haber ve magazin icerigi bulunmaktadir,
 Bu sitede yer alan makalelerin, yazıların ve haberlerin sorumluluğu yazarlarına ve haberin kaynağına aittir. Telif hakkı ihlali yapıldığını düşündüğünüz makale, bilgi veya haber varsa, bu ihlali, sayfa altında ki yorum bölümünü kullanarak site editörlerine iletebilirsiniz.
< Gizlilik İlkeleri - İletişim >
Formoline L112 - otomatik kepenk sistemleri