11 Şubat 2012 Cumartesi | Favorilere Ekle |  Açılış Sayfası Yap

Japonya’da Şiddetli Deprem

Japonya’da, başkent ve çevresinde hissedilen şiddetli bir depremin meydana geldiği bildirildi.

Başkent Tokyo ve çevresindeki bölgeyi etkileyen depremin büyüklüğünün ilk belirlemelere göre 6,9 olduğu bildirildi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 7,1 olarak duyurdu.


Japon Meteoroloji Ajansı yerel saatle 19.56′da (TSİ 13.56) meydana gelen, merkezi Tokyo’nun 309 kilometre güneybatısındaki Izu adaları olan depremin tsunamiye yol açma riski bulunmadığını bildirdi.


Depremin can ya da mal kaybına yol açtığı yolunda henüz bir haber bulunmuyor. Japonya’nın başkenti Tokyo’nun 320 kilometre güneybatısında TSİ ile 13:55′te 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Izu adaları yakınındaki depremin büyüklüğü ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu tarafından 7.1 olarak ölçüldü. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybına yol açmayan deprem nedeniyle Tokyo’da tren seferlerinde kısa süreliğine arar verlidi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Japonya’da 2004 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 65 kişi hayatını kaybetmişti. Kuzeydeki Niigita bölgesini vuran felakette 3 binden fazla kişi de yaralanmıştı. 1995 yılındaki 7.3′lik Kobi depreminde ise en az 6 bin 400 kişi hayatını kaybetmişti.





Etiketler: , , | 9 Ağustos 2009 | Kategorisi » Haberler

One Response to “Japonya’da Şiddetli Deprem”

  1. 1
    aykut Says:

    en azından şimdilik türkiyede deprem yok

Leave a Reply

  Bu site Seda Sayan'a ait degildir! Site icinde Seda Sayan' a ait haber ve magazin icerigi bulunmaktadir,
 Bu sitede yer alan makalelerin, yazıların ve haberlerin sorumluluğu yazarlarına ve haberin kaynağına aittir. Telif hakkı ihlali yapıldığını düşündüğünüz makale, bilgi veya haber varsa, bu ihlali, sayfa altında ki yorum bölümünü kullanarak site editörlerine iletebilirsiniz.
< Gizlilik İlkeleri - İletişim >
Formoline L112 - otomatik kepenk sistemleri